sâmbătă, 19 octombrie 2013

O inovatoare in capitalele modei

Privindu-i creatiile, ai spune ca Diane Michelle Halfin (deve­nita prin casatorie von Furstenberg) e americanca get-beget, pentru ca a intuit fantastic gustul femeii de peste Ocean, cu alura sportiva si viata activa, si i-a dat toate detaliile de stil pentru a o transforma intr-o lady contemporana. Dar creatoarea are origini neasteptate: s-a nascut la Bruxelles, in 1946, din parinti belgieni, cu radacini rusesti si evreiesti (mama sa fiind una dintre supravietuitoarele de la Auschwitz). 

Moda capitalei
Diane Michelle Halfin


A locuit apoi in Elvetia, urmand Universitatea de Stiinte Economice de la Geneva, si in 1969 s-a mutat in Italia, devenind ucenica unui manufacturier de materiale textile, Angelo Ferretti. De aici si marea ei dragoste pentru anumite texturi, precum jerseul de matase cu imprimeuri — pe care le-a folosit drept materie prima esentiala a primei sale linii de haine, ce cuprindea in special rochii-tunica de diferite lungimi si rochii-camasa in taietura bie si, bineineteles, rochia parte peste parte, care a consacrat-o. Deja se mutase le New York, impreuna cu sotul sau, un principe de origine austriaca. 

Tara tuturor posibilitatilor i-a oferit si ei ocazia de a construi un imperiu al modei, cosmeticelor, bijute­riilor si accesoriilor. in 1984, isi vindea cu succes afacerea de cosmetice, pentru o suma fabuloasa — 24 milioane de dolari — si se muta la Paris. Dar viata ei a fost un continuu du-te-vino intre orasele modei, pentru ca, la cativa ani, a revenit in Ame­rica, unde a creat un adevarat stil de viata ce-i poarta semnatura si numele de brand Surrounding, oferind lumanari, cearsafuri si, desigur, rochii. Renumele sau a propulsat-o intre cei care fac legile modei de dincolo de Ocean, in 1999 devenind director in Consiliul Designerilor Americani. 2001 i-a adus un magazin in New York si i-a deschis poarta celebrei marci de articole sportive Reebok, alaturi de care a creat o linie noua, intre ale carei adepte sa numara si Venus Williams.

 Seria inovatiilor continua; alaturi de asociatul sau, Nathan Jeden, von Furstenberg creeaza in 2003 o colectie indrazneata, destinata „fetei James Bond", in care rochia sa pai;te peste parte este reinterpretata, folosind taieturi asimetrice. Un an mai tarziu, dupa ce inregistra un mare succes la New York cu flamboaianta colectie Glamazon, Diane marcheaza din nou in Europa: magazinul de la Paris, care a atras o intreaga pleiada de celebritati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu